Ben jij interieurontwerper, stylist, architect, tuinarchitect, meubelmaker, makelaar of vastgoedstylist? Dan herken je het vast wel: je moet een professionele tekening maken die de opdrachtgever in één oogopslag overtuigt van jouw kwaliteiten. Maar met de hand tekenen of met andere ingewikkelde (of juist beperkte) programma's, kost je vaak veel tijd en frustratie.


Je weet dat het ook anders kan. Dat het anders móet. Een professioneel programma waarmee je snel een 3D tekening maakt die écht indruk maakt op jouw opdrachtgever. Maar waar begin je?

Je hoort van collega's dat SketchUp een goed programma is voor het maken van 3D tekeningen, maar ja, je kent het wel: 

 • Het programma leren kost erg veel tijd  

 • Je hebt het al eens geprobeerd, maar je komt er niet uit 

 • Waar moet je beginnen om een tekening goed op te bouwen?

 • Handgemaakte tekeningen zijn toch veel mooier?

 • Daar heb je echt hulp bij nodig
   

Herkenbaar? Dan is de SketchUp Cursus zeker iets voor jou!  

Wil jij graag: Mooie 3D tekeningen maken om jouw opdrachtgever beter te kunnen overtuigen? Je besteedt veel aandacht aan jouw ontwerp. Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat het eindresultaat er goed uit ziet. Je wilt jouw opdrachtgever echt kunnen overtuigen met jouw ontwerpen. Dus geen ‘platte’ schets maar levendige en aansprekende 3D tekeningen, met gebruik van jouw eigen texturen en materialen. Minder tijd kwijt zijn aan het tekenen met de hand? Je tijd is kostbaar en die wil je graag zo efficiënt mogelijk benutten. Met de hand tekenen kost je echter veel tijd, die je simpelweg niet hebt of beter aan andere zaken kunt besteden. Dat kan veel beter!  

Minder tijd kwijt zijn aan het tekenen met de hand?
Je tijd is kostbaar en die wil je graag zo efficiënt mogelijk benutten. Met de hand tekenen kost je echter veel tijd, die je simpelweg niet hebt of beter aan andere zaken kunt besteden. Dat kan veel beter!  

Niet alles zelf uit hoeven zoeken?
De overstap van met de hand tekenen naar een digitaal programma lijkt vaak groot. De mogelijkheden zijn eindeloos en je ziet door de bomen het bos niet meer. Hoe fijn is het dan als iemand je helpt met al deze stappen?

 

Doelgericht aan het werk gaan?
SketchUp is een perfect programma om het ontwerp dat jij al in je hoofd hebt zitten tot leven te brengen. Doelgericht aan het werk gaan om stap voor stap een overtuigend ontwerp te maken.  

Doe dan mee met de SketchUp cursus!
In een select groepje ga ik je alles vertellen over SketchUp. Wat je er mee kan, maar vooral hoe je het moet doen!  

Alles start met een goede SketchUp tekening

WAT GA JE LEREN TIJDENS DE CURSUS?

De cursus bestaat uit drie lessen verdeeld over drie ochtenden. Steeds met een week ertussen zodat je thuis huiswerk kunt maken en kan oefenen met het programma. De tweede en derde les kan je al je vragen stellen. De vragen behandelen we klassikaal, want ook van vragen van anderen kan je super veel leren.

 

Tijdens de cursus gaan we stap voor stap het programma ontdekken en ieder voor zich oefenen.  

Na afloop van de cursus weet je:

 • Wat de mogelijkheden zijn van SketchUp 

 • Hoe je zo efficiënt mogelijk met het programma aan de slag kunt

 • Hoe je jouw ontwerp op een mooie manier kunt presenteren

 • Hoe je indruk maakt met jouw presentatie of ontwerp

 • Alle tips en tricks van SketchUp

 • Hoe je met plezier en gemak jouw ontwerpen maakt in SketchUp 

 • Hoe je een 2D plattegrond op kunt trekken naar een 3D model 

 • Hoe je het model volledig kunt inrichten met componenten (meubels vanuit het online warehouse) en kunt voorzien van kleuren en materialen.  

LES 1

LES 2

LES 3

TOF MAAR WAAR DAN?

In het bruisende Zomerhofkwartier vind je Broeinest Rotterdam.

Broeinest is dé materialenbibliotheek en ontmoetingsplek voor (interieur)architecten en ontwerpers. In Broeinest worden producenten, merken en materialen samengebracht om zo – (interieur)architecten en ontwerpers beter te bedienen, begrijpen en bereiken. Baars & Bloemhoff doet dat ook hier niet alleen en werkt samen met een mooie selectie aan partners; Barri & More, Busch-Jaeger, DRT-gietvloeren, Forbo Flooring, Interface, Modular Lighting Instruments, Materia, IVA Office, Nordermöbler & Intercodam.

In Broeinest Rotterdam kun je werken in onze ‘Biechtstoelen’, afgesloten werkruimtes voor 1 persoon, waardoor je kunt genieten van de dynamiek om je heen maar toch ook echte privacy kunt ervaren.

Naast de Broeiplekken is er binnen Broeinest ook ruimte om aan lange tafels te werken, in een huiskamersetting te zitten óf aan de slag te gaan in één van onze spreekkamers. Een van die spreekkamers gaat de cursus Sketchup plaatsvinden. Een super creatieve omgeving dus. Je kan voor de deur betaald parkeren.

WANNEER EN WAT KOST HET?

De prijs voor de basiscursus is € 370,-*  
 

Uiteraard is koffie en thee inbegrepen :-)  
 

Bring your own laptop. Indien je niet in bezit bent van een laptop kan je deze huren tijdens de cursus voor €25,-*

Dit graag even vermelden bij opmerkingen in het betaalveld. 

Nog 1 plek onder voorbehoud beschikbaar, stuur even een mail naar info@sketchupplaza.nl

prijzen zijn ex. btw 

Je kan je aanmelden op de site van Sketchupplaza.nl

BIJ AANMELDING KRIJG JE DE VOLGENDE BONUSSEN

BONUS 1  

HET BOEK '3D TEKENEN MET GOOGLE SKETCHUP'

Een super handige tool om thuis nog een keer de les na te lopen.

Hierin staan nog veel meer handige tips &&tricks

Twv € 20,95

BONUS 2  

DIGITALE MAP MET COMPONENTEN
Een map met 3D componenten met moderne meubels en materialen. Deze ik heb door de jaren heen verzameld en zelf getekend. Hiermee kan je je 3D model inrichten. Het scheelt je heel veel tijd om zelf te zoeken in het 3D Warehouse. De map bevat onder andere mooie houtstructuren, betonlook, trendy kleuren, design meubels, 3D planten, accessoires en nog veel meer.  

Onschatbare waarde!

WAT ANDEREN ZEGGEN OVER DE CURSUS

OVER MARIAN 

Marian van Olst geeft inmiddels ruim acht jaar SketchUp cursussen op verschillende locaties in Nederland. Als interieurarchitect werkt ze al tien jaar met SketchUp en ze kent het programma door en door.  

Haar rustige maar gedreven houding en duidelijke uitleg zorgen ervoor dat iedereen in staat is zelf met SketchUp te werken. Marian neemt de tijd om iedere klik met de muis, stap voor stap uit te leggen en ervoor te zorgen dat SketchUp ook voor jou geen geheimen meer kent.  

Marian is ook schrijfster van het boek '3D tekenen met SketchUp'. Vanaf augustus 2018 ligt de derde editie, vers van de pers, in de winkel.

MEEST GESTELDE VRAGEN

Met welke Sketchup versie gaan we werken tijdens de cursus?

Ik demonstreer alles met versie 2018 Pro, maar met versie 2016 en 2017 Make kan je ook gewoon mee doen. Sketchup Make 2017 kan je nog gratis downloaden. Na je aanmelding ontvang je hierover meer informatie. 

 

Moet ik ervaring hebben met computers?

Ja! Je hoeft geen pro te zijn, maar zonder enige computer ervaring wordt het wel wat lastig om het goed bij te houden.

 

Ik heb geen laptop, kan ik die lenen?

Ja ik heb een Mac laptop beschikbaar. Deze kun je huren voor € 25,- voor de drie lessen. 

 

Kan ik ook meedoen als ik geen professional ben?

Waarschijnlijk wel, maar het is goed om van te voren eerst even te overleggen. 

 

Is het programma gemakkelijk aan te leren?

Toen je vroeger leerde fietsen, ging het toch ook met vallen en opstaan? Veel oefenen kan ik alleen maar zeggen. Ook hier geldt, net als vroeger: vallen, opstaan en weer doorgaan. Voor de één gaat dat sneller dan bij de ander, maar hoe vaker je het programma gebruikt des te leuker het wordt.  

Let op: het kan zelfs verslavend zijn ;-) Als je geen feeling hebt met computers raadt ik het af, want dat werkt alleen maar frustrerend.

 

Wat als ik toch een keer niet mee kan doen met de les door omstandigheden?

Het kan voorkomen dat je op een van de dagen echt niet kunt meedoen, of onverhoopt toch een dag moet missen. Dan gaan we uiteraard kijken naar een passende oplossing, bijvoorbeeld door de gemiste dag in te halen tijdens een andere cursusdata.

JA LEUK IK DOE MEE

De prijs voor de basiscursus is € 370,-*  
Uiteraard is koffie en thee inbegrepen :-)  
Data van de Sketchup cursus en aanmelden kan via Sketchupplaza.nl

prijzen zijn ex. btw 

 • Facebook - Black Circle
 • Twitter - Black Circle
 • Pinterest - Black Circle
 • Instagram - Black Circle
 • LinkedIn - Black Circle

Studio Jet

Bovenkerkseweg 37a, Stolwijk

0651222843

info@studiojet.nl